Private lease occasions

De opties om te leasen worden steeds veelvuldiger. Je kunt allang zakelijk leasen in verschillende vormen. Je kunt tegenwoordig ook op eigen naam leasen. Tegenwoordig zijn voor private lease occasions ook steeds vaker aantrekkelijk. Het leasen van een occasion kan namelijk heel voordelig zijn. Dit is namelijk het leasen van een auto tegen een scherpe prijs. Een optie die het overwegen waard is als je niet te duur uit wilt zijn. Daarom volgt hier een kleine uitleg met tips waar je op moet letten als je een occasion op eigen naam wilt gaan leasen.

Een occasion leasen

Eigenlijk is het heel logisch. Waarom zou je auto’s die al eens eerder geleased zijn daarna niet nog een keer voor lease kunnen gebruiken. In het verleden werden auto’s die terugkwamen nadat het leasecontract was afgelopen verkocht als tweedehands. Tegenwoordig is het echter steeds normaler aan het worden om de auto een tweede leaseperiode te gunnen. De leasende partij, jij bijvoorbeeld, kunt dan een goede auto leasen voor een lage prijs. Je krijgt voor die prijs bovendien gewoon een goede auto. De leaseauto’s zijn namelijk altijd onderhouden door de leasemaatschappij tijdens hun eerste leaseperiode.

De auto die je kiest is de auto die je krijgt

Het voordeel als je bij private lease occasions kiest, is dat je ook echt die betreffende auto kiest. Dat betekent dus dat je niet een auto uit een boekje bestelt en dan pas bij aflevering voor het eerst ziet wat je echt hebt. De occasions komen namelijk altijd uit de voorraad van de leasemaatschappij. Je kunt dus zelf gaan kijken en de auto van je wensen kiezen. Vaak kun je wel al van tevoren online vanuit je luie stoel alvast het aanbod van de leasemaatschappij bekijken. Daar kun je ook alvast de verschillende occasions met elkaar vergelijken.

Goedkoper dan nieuw

Als je bij private lease occasions kiest, ben je goedkoper uit dan wanneer je voor nieuw kiest. De duurste leasejaren zijn namelijk altijd de eerste jaren van een auto. Dat betekent dus dat in de eerdere leaseperiode de zwaarste kosten al zijn gedekt. Het grootste deel van de afschrijving van de auto is bijvoorbeeld na vier jaar al gedaan. Dat betekent dus dat het voor jou een stuk goedkoper wordt om een auto te leasen. Dit kan je voor hetzelfde model soms wel enkele honderden euro’s schelen in het maandbedrag.

Flexibiliteit en vrijheid

Een groot voordeel van private lease occasions is dat je veel vrijheid hebt. De leaseperiodes duren bijvoorbeeld vaak korter dan wanneer je een nieuwe auto leaset. Daar zit je vaak direct voor vier jaar aan vast. Het is echter niet gemakkelijk om precies in te schatten hoe je leven er over vier jaar uitziet. Een kortere leaseperiode kan daarom een aantrekkelijk alternatief zijn. Vaak zijn leasemaatschappijen ook nog zeer flexibel en kun je de lease volledig aan je wensen laten aanpassen. Als je dan de auto bijvoorbeeld net iets eerder wilt inleveren dan is dat mogelijk. Vaak kun je dan ook nog direct een andere leaseovereenkomst aangaan voor een auto die aan je nieuwe wensen voldoet.


Comments are closed.

Back to Top ↑